Burta ascunde o comoara a organismului: un al doilea creier. In timp ce creierul de sus gandește, se proiecteaza pe sine si reflecteaza, cel de jos, populat de miliarde de neuroni, vegheaza asupra digestiei si, in același timp, joaca un rol major in formarea emotiilor. Incă si mai surprinzator, activitatea burtii ar influenta personalitatea si alegerile noastre, facandu-ne, dupa caz, timizi sau curajosi.
Aceste descoperiri dau mari sperante din punct de vedere terapeutic. Exista indicii ca boli grave precum sindromul Parkinson s-ar naste si s-ar dezvolta in creierul de jos inainte de a-l afecta pe cel de sus.
Cartea de fata trece în revista aceste descoperiri fascinante si propune o serie de sfaturi practice pentru a ne ajuta sa ne intelegem mai bine organismul si sa ne controlam starea de sanatate.
Autorii analizeaza oportunitatea unor regimuri alimentare si metode terapeutice precum administrarea de probiotice, tipuri de respiratie, metode de masaj abdominal si hipnoza. In acelasi timp, abordeaza subiectul alaptarii si explica ce efect are laptele matern sau, dupa caz, laptele praf asupra nou-nascutilor. (mai mult)