homeopatie

Homeopatia este o metoda de tratament rapida si eficienta ce urmeaza ritmul propriu al organismului. Remediul homeopatic stimuleaza forta vitala a organismului, astfel incat apare o revigorare si o stare generala de bine, alaturi de reducerea pana la disparitia simptomelor initiale.

Tratamentul homeopat este lipsit de efecte secundare si poate fi urmat la orice varsta. Mai mult, este indicat in sarcina si alaptare, contribuind atat la sanatatea mamei cat si a copilului.
Marele avantaj al homeopatiei este ca abordeaza individul holistic, ca un intreg, ceea ce inseamna ca un singur remediu homeopatic va trata mai multe boli la acelasi bolnav, total diferit de medicina clasica care trateaza pe organe, adica pentru fiecare boala in parte pacientul ia cate unul sau mai multe medicamente.


Astfel, tratamentul homeopat este simplu si eficient, usor de urmat si strict individualizat. Aceasta individualizare a fiecarui caz este foarte importanta in homeopatie , ea asigurand rata de succes. Individualizarea se refera la faptul ca pacienti cu aceeasi boala pot primi remedii diferite, deoarece ei insisi sunt diferiti si de aceea si modul in care se manifesta boala este diferit pentru fiecare din ei. Ei au caractere diferite (calmi sau nervosi, timizi sau extroverti, ambitiosi sau lenesi ), meserii diferite, sunt din medii sociale diferite, mananca si se imbraca diferit (unii suporta usor caldura, altii frigul; unii prefera sa manance carne, altii vegetale, iar altii fac o pasiune pentru dulciuri), de aceea nu au cum sa primeasca acelasi tratament desi au aceeasi boala. Insasi boala lor poate avea cauze diferite, aparand dupa un stres emotional precum o dezamagire in dragoste sau dupa o pierdere financiara sau o suprasolicitare in munca, astfel incat in prescrierea remediului trebuie sa tinem cont si de asta. Homeopatia ia in considerare aceste lucruri, medicul fiind foarte atent la aceste detalii, care de fapt individualizeaza cazul.


Florentina CrisuIn homeopatie spunem ca nu exista boli, ci bolnavi. Cum se traduce acest lucru? Conform celor spuse mai sus, pacientii cu aceeasi boala vor primi remedii diferite pentru ca ei sunt diferiti ca indivizi, traiesc in mediii sociale diferite si reactionaza diferit la stimuli emotionali, fizici etc. Daca anumiti indivizi prezinta similitudini din acest punct de vedere pot primi acelasi remediu, desi au boli total diferite. Ceea ce e important deci in prescrierea remediului homeopatic este culegerea informatiilor despre pacient (preferinte alimentare,hobby-uri,frici etc ), despre felul in care se manifesta boala lui (de exemplu caracterul durerii, la ce ora apare, ce o amelioreaza sau ce o agraveaza ) si luarea in considerare a acelor simptome particulare, ciudate care sunt specifice acelui caz. Astfel se identifica remediul similimum, adica acela care se potriveste cel mai bine pacientului impreuna cu boala sa.
Altfel spus, tabloul remediului trebuie sa se potriveasca cu tabloul ce il prezinta pacientul si daca exista aceasta suprapunere, boala practic dispare.


Tratamentul homeopatic se recomanda atat in bolile acute (amigdalita, otita, pneumonie, enterocolita etc ), cat si in bolile cronice (hepatita cronica, boli autoimune, diabet zaharat, cardiopatie ischemica, astm bronsic etc). Rezultate foarte bune se obtin in tulburarile comportamentale la copii, in insomnie, atacuri de panica, depresie , scaderea memoriei, traume emotionale ,anxietate, sindromul de oboseala cronica etc.


Tratamentul homeopatic este usor de urmat si pentru stabilirea lui nu sunt necesare investigatii paraclinice sau de laborator ci doar interviul homeopatic facut atent si responsabil.In urma acestuia pacientul primeste remediul homeopatic care i se potriveste cel mai bine(acesta se numeste similimum) intr-o potenta aleasa in functie de varsta, forta vitala, gravitatea si vechimea bolii.


Observam deci ca in homeopatie fiecare pacient este o provocare pentru medic, neexistand tipare (sa stim remediul dupa denumirea bolii ), desi exista reguli si principii clare de prescriere.
Homeopatia vindeca si previne in acelasi timp , stimuland forta vitala, imunitatea si mecanismele celulare la toate nivelele.Astfel la nivel energetic are loc o echilibrare generala care este resimtita de pacient bland, firesc ca o stare de bine in intreg organismul. Efectele sunt profunde atat in plan fizic cat si mental -emotional si odata instalate se mentin o perioada indelungata de timp chiar daca pacientul intrerupe administrarea acestuia.

Dr.Florentina Crisu

Medic specialist M.F., competenta in homeopatie si lector acreditat homeopatie

 

Sponsorizate
Revista Universul Terapiilor doreşte colaborare cu medic homeopat din Bucureşti  Relaţii la tel. 0744 955 175
Homeopatie

Homeopatia este cea mai buna metoda de preventie

Dorothy Shepard, homeopat american din anii ‘50 PREVENŢIA pluteste in aer; apar clinici de…
Homeopatie

Ce este homeopatia?

Dr. Sorina Soescu Homeopatia este o metoda de tratament bazata pe principiul similitudinii, care…

Citeste mai departe

viziera Neo
Medicina clasica

Cum ne protejam copiii la scoala si in terapie - viziera Neo

Cu totii ne gandim cum sa ne protejam cat mai bine copiii, mai ales in aceasta…
Poveste de învingător. Medicul născut la 7 luni care recuperează bebelușii prematuri
Medicina clasica

Poveste de invingator. Medicul nascut la 7 luni care recupereaza bebelusii prematuri

Venita pe lume cu handicap si cantarind doar 1.600 de grame, doctorita Liliana…
Sănătatea femelior: anexita nu trebuie ignorată!
Medicina clasica

Sanatatea femelior: anexita nu trebuie ignorata!

Netratata sau tratata incorect, poate duce la infertilitate. Incidenta…
Soluţii antisforăit: ce funcţionează cu adevărat şi ce nu
Medicina clasica

Solutii antisforait: ce functioneaza cu adevarat si ce nu

Sforaitul nu mai este considerat de nimeni o problema minora, o neplacere…