SALINA-BODY-LINELocuitorii municipiului Iasi nu vor mai fi nevoiti sa mearga sute de kilometri pentru tratarea bolilor pulmonare. Salina Body Line, este situata pe strada Ion Creanga nr 15, in Cartierul Tatarasi vis a vis de Ateneu si este dotata cu un generator de aerosoli salini. Terapia se face intr-o incapere acoperita cu sare, impartita in sectoare pentru adulti si copii. Camera pentru copii are o capacitate de 7 persoane si este adaptata micutilor avand carti de colorat, jucarii, desene animate, topogan,etc, iar camera pentru adulti are o capacitate de 8 persoane.

 Este singura salina din Iasi si singura salina din Romania cu 3 tipuri de sare: HIMALAYA, IRAN si PRAID si are o puritate de peste 98%  datorita sari din Himalaya si Iran ( sarea romaneasca are un procent mai mic). Terapia cu sare sau haloterapia este procedeul prin care persoanele inhaleaza aerosoli salini, produsi de un generator special, care transforma sarea de puritate foarte mare in microparticule de diferite diametre. Aerosolii se definesc ca fiind micro-particule, aflate in suspesie intr-un mediu gazos, respectiv atmosfera.

 

 Acesti aerosoli pot fi micro-particule solide, lichide sau gazoase care pot ramane in atmosfera intervale de timp cuprinse de la cateva ore pana la durate de ordinul zilelor, saptamanilor sau chiar anilor. Durata de plutire este conditionata de umiditate, temperatura, miscarea aerului, variatiile de presiune, efectele razelor solare, turbiditate, etc. Aflati in atmosfera respirabila, aerosolii salini sunt inhalati in mod natural de catre curant pe ambele cai: nazal si pe gura. Prin inhalarea acestor aerosoli, caile respiratorii sunt "curatate" de focarele de infectie (stafilo-streptococice), prezente atat la adulti cat mai ales la copii, focare ce declanseaza si intretin numeroase boli respiratorii (in majoritatea cazurilor recidivante, devenind cronice) si prin a caror prezenta, imunitatea organismului, scade treptat.
Climatul utraseptic al salinei, cu un contin ut crescut de iod, potasiu, magneziu calciu, brom si sodiu ajuta la prevenirea si tratarea unor afectiuni care se amelioreaza in general, in orice salina: astm bronsic, infectii respiratorii (angine, faringite, traheo-bronsite, pneumonii, rinoadenoidite), bronsita, traheobronsita cronica, rinita, sinuzita, amigdalita cronica, insuficienta respiratorie restrictiva, emfizem pulmonar, alergii epidermice (la praf), nevroze, oboseala, surmenaj. Salinoterapia reprezinta, pe de o parte, inhalarea pe caile respiratorii a aerosolilor salini, iar pe de alta parte, absorbtia acestora prin intermediul pielii. Salina Body Line are 100% sare ( nu gresie,mocheta,tablouri,var,etc), ionizarea aerului suplimentar se face cu ajutorul a 2 "tablouri" speciale prin care circula apa sarata, cromotereapia este  obtinuta natural din lumina amplasata in spatele peretilor din sare de Himalaya ( culoare portocaliu care da vitalitate), are o concentratie foarte mare de ioni datorita inaltimii scazute si a suprafetei incaperilor medii, eliminarea rapida a bioxidului de carbon din incapere se face printr-un sistem de aerisire complea, temperatura optima este de  22-24 grade, iar umiditatea este controlata.

 

Sponsorizate

Citeste mai departe

viziera Neo
Medicina clasica

Cum ne protejam copiii la scoala si in terapie - viziera Neo

Cu totii ne gandim cum sa ne protejam cat mai bine copiii, mai ales in aceasta…
Poveste de învingător. Medicul născut la 7 luni care recuperează bebelușii prematuri
Medicina clasica

Poveste de invingator. Medicul nascut la 7 luni care recupereaza bebelusii prematuri

Venita pe lume cu handicap si cantarind doar 1.600 de grame, doctorita Liliana…
Sănătatea femelior: anexita nu trebuie ignorată!
Medicina clasica

Sanatatea femelior: anexita nu trebuie ignorata!

Netratata sau tratata incorect, poate duce la infertilitate. Incidenta…
Soluţii antisforăit: ce funcţionează cu adevărat şi ce nu
Medicina clasica

Solutii antisforait: ce functioneaza cu adevarat si ce nu

Sforaitul nu mai este considerat de nimeni o problema minora, o neplacere…