Cabinet Psihoterapie Bucuresti sector 4
PSIHOTERAPIA INTEGRATIVA ESTE O PSIHOTERAPIE UNIFICATOARE care, afirmand valoarea intrinseca a fiecarei persoane, raspunde adecvat si eficient la toate nivelele afective, comportamentale, cognitive si fiziologice de functionare ale acesteia, adresandu-se totodata dimensiunii spirituale a vietii.
Termenul „integrativ“ asa cum este el folosit in modul nostru de abordare a psihoterapiei integrative are o suma de intelesuri. În primul rand se refera la procesul de integrare a personalitatii, care include ajutorarea clientilor sa devina constienti de si sa asimileze continutul starilor lor fragmentate si fixate ale sinelui intr-un ego neopsihic, sa-sidezvolte un sens al sinelui ce descreste nevoia unor mecanisme deaparare si a unui script de viata, si sa reangajeze lumea si relatiile avand un contact deplin.
Este un proces de realizare a unui intreg: luarea aspectelor renegate, inconstiente, nerezolvate ale egoului si transformarea lor in parte a unui sine coeziv.
Teoria integrarii
„Integrativ“ se refera si la teoria integrarii – aducerea alaturi de psihoterapie a abordarilor afective, cognitive, comportamentale,fiziologice si de sistem. O atentie centrala a unei psihoterapii integrative este evaluarea daca fiecare din aceste domenii – afectiv,comportamental, cognitiv si fiziologic – este deschis sau inchis unui contact (intern sau extern) si aplicarea metodelor care sporesc acest contact.
Conceptul de contact intern si extern este folosit in cadrul unei perspective a dezvoltarii umane in care fiecare faza a vietii prezinta sarcini marite de dezvoltare, sensibilitati unice in relatia cu alti oameni, si oportunitati de a invata mai mult.