psihoterapie-bucuresti

 Epoca moderna se caracterizeaza printr-o crestere accentuata a influentei factorilor stresanti ce actioneaza asupra indivizilor si grupurilor dinspre si in multiple directii. In aceste conditii, numarul afectiunilor psihice si psihosomatice este in continua crestere. Din aceasta perspectiva sunt din ce in ce mai necesare interventiile de specialitate din domeniul consilierii psihologice si psihoterapiei, care este de dorit sa fie cat mai eficiente. De aceea, autoarele propun si detaliaza in volumul de fata cateva sisteme de psihoterapie de scurta durata, printre care: psihoterapia cognitiv-comportamentala, psihoterapia dinamica de scurta durata, psihoterapia strategica, psihoterapia sistemica, abordarea modular-contextuala, psihoterapia centrata pe problema, psihoterapia centrata pe solutie, abordarea alegerilor realiste sau diversele variante ale hipnoterapiei de orientare ericksoniana. Durata scurta, algoritmizarea demersului terapeutic, caracterul flexibil si eclectic al abordarilor, conceptualizarea fiecarui caz si individualizarea demersului terapeutic, stabilirea clara si cuantificarea obiectivelor, utilizarea de tehnici si strategii specifice sunt cateva dintre caracteristicile acestor abordari, elemente importante in alegerea unei terapii.

Irina Holdevici este profesor universitar la Universitatea Titu Maiorescu din Bucuresti, psihoterapeut si formator in domeniul psihoterapiei cognitiv comportamentale si hipnozei clinice, psiholog clinician si psihoterapeut la clinica Medas. A publicat peste 100 de studii si 25 de carti de specialitate. In 2008 a fost distinsa cu premiul Academiei Romane „Constantin Radulescu Motru", pentru lucrarea Consiliere si psihoterapie in situatii de criza.

Barbara Craciun este asistent universitar doctorand la Universitatea Titu Maiorescu din Bucuresti, psihoterapeut si formator in domeniul consilierii si psihoterapiei cognitiv-comportamentale, cu stagii de pregatire in Analiza Tranzactionala, Hipnoza clinica, Terapia prin acceptare si angajament (ACT) si mindfulness. A publicat mai multe articole in reviste de specialitate interne si internationale si face parte din consiliul editorial al „Romanian Journal of Experimental Applied Psychology". Anul aparitiei: 2013... mai mult

Articole asemanatoare

Editura Philobia

Împacă-te cu trecutul

Am avut bucuria de a publica, acum mai mulţi ani, cartea "Familia care trăieşte în noi: ghid…
Editura Vellant

Afluenza

Un tratat despre nefericirea in crestere a lumii moderne, Afluenza descrie epidemia consumerista…
Tu esti placebo
Editura ACT si Politon

TU EȘTI PLACEBO - CUM FACEM CA PROPRIUL CORP SA…

Joe Dispenza a devenit cunoscut publicului larg in 2004, cand si-a facut aparitia in filmul What…

Citeste mai departe

viziera Neo
Medicina clasica

Cum ne protejam copiii la scoala si in terapie - viziera Neo

Cu totii ne gandim cum sa ne protejam cat mai bine copiii, mai ales in aceasta…
Poveste de învingător. Medicul născut la 7 luni care recuperează bebelușii prematuri
Medicina clasica

Poveste de invingator. Medicul nascut la 7 luni care recupereaza bebelusii prematuri

Venita pe lume cu handicap si cantarind doar 1.600 de grame, doctorita Liliana…
Sănătatea femelior: anexita nu trebuie ignorată!
Medicina clasica

Sanatatea femelior: anexita nu trebuie ignorata!

Netratata sau tratata incorect, poate duce la infertilitate. Incidenta…
Soluţii antisforăit: ce funcţionează cu adevărat şi ce nu
Medicina clasica

Solutii antisforait: ce functioneaza cu adevarat si ce nu

Sforaitul nu mai este considerat de nimeni o problema minora, o neplacere…