Terapiile de scurta durata grupeaza practici diferite, toate avand ca punct comun dorinta de a obtine un rezultat rapid in inlaturarea unei probleme de natura psihologica.
Scopul acestor terapii este de a face acest lucru intr-o maniera durabila propunand clientilor modele de deblocare si aplicare a modificarilor comportamentale intr-un interval redus de timp. Trebuie reamintit ca in viata noastra, a tuturor, exista momente in care ne simtim tristi, nesiguri, dezorientati. Aceste momente pot fi depasite cu ajutorul psihologic de specialitate, iar in acest sens terapiile de scurta durata propun un demers concis ce are la baza fundamente teoretice si metodologice puternice, logice si riguroase.
Terapiile de scurta durata ofera o gama larga de posibilitati, redand clientilor libertatea de a alege, gandi si simti mai fluid, intr-o noua dinamica.
Se poate adauga ca nici varsta si nici gradul de severitate al problemelor nu reprezinta obstacole in calea conciziei aduse de cadrul de lucru specific terapiilor scurte si ca fiecare dintre noi dispune de suficiente resurse interioare de autocontrol si autovindecare.
Irina Holdevici este profesor universitar la Universitatea Titu Maiorescu din Bucuresti, psihoterapeut si formator in domeniul psihoterapiei cognitiv comportamentale si hipnozei clinice, psiholog clinician si psihoterapeut la clinica Medas. A publicat peste 100 de studii si 25 de carti de specialitate. In 2008 a fost distinsa cu premiul Academiei Romane „Constantin Radulescu Motru”, pentru lucrarea Consiliere si psihoterapie in situatii de criza.
Mai mult...