Dr. Sorina Soescu
Observand cu atentie oamenii din jur, cu intelegerea intelectuala, dar si cu trairea personala a procesului detoxifierii, incep sa realizez, incetul cu incetul magnitudinea problemei cu care ne confruntam cu totii.
Deja nu mai este o problema daca suntem sau nu ”intoxicati”.
Îmi este foarte clar ca traim cu totii stari din ce in ce mai profunde si complexe de intoxicatie, care ne tin corpul fizic la limita supravietuirii, starea emotionala mereu ”pe muchie”, in pericol continuu de dezechilibru la cea mai mica provocare, iar starea mentala intr-o ceata si confuzie continue.
Acum problema care se pune este ”cat de intoxicat” sunt/suntem – atunci cand ne confruntam fiecare cu propriile probleme.
Dietele de detoxifiere cu fructe si legume determina manifestarea clara a tuturor slabiciunilor corpului nostru fizic, determina ”exprimarea” clara si fara tagada a tuturor problemelor organelor noastre, dar si a problemelor noastre emotionale si mentale.
Dar in afara acestora – care este bine sa fie permanent supravegheate de un medic care cunoaste procesul de detoxifiere si intelege ghidarea acestuia (de preferat, un medic care a trecut sau trece prin acest proces direct, personal) – exista multe alte ”semne de intoxicatie” care pot fi citite foarte clar si observate la noi insine si la cei din jurul nostru.
PIELEA – este primul loc in care observam semnele ”acidozei” (acumulari de reziduuri acide in sptaiile dintre celule, ca urmare a proastei filtrari a rinichilor, proastei eliminari la nivel intestinal si stagnarii limfatice din tot corpul).
Asa cum spuneam si in alte articole, pielea este considerata ”al treilea rinichi” si atunci cand cei doi rinichi pe care ii avem nu mai fac fata si nu reusesc sa elimine reziduurile acide proprii ale corpului (produsele de deseu ale miliardelor de celule care isi indeplinesc zilnic activitatile normale), atunci pielea isi asuma aceasta functie accesorie, de organ de excretie.
Observam cum pielea incepe sa ”se incarce” functional la copiii – unde vedem aparitia devreme a ”alunitelor” sau altor ”crescaturi” sau ”pete” de diferite culori (adesea maro, sau rosietice, sau albicioase) – nimic altceva decat diferite depozite de reziduuri toxice ce nu pot fi eliminate (si sunt depozitate in grasimea subcutanata, pentru a nu dauna organismului). Alunitele si petele maro sunt cel mai adesea reziduuri de carbohidrati imposibil de asimilat si greu de eliminat (zahar, faina, patiserii, inghetata, biscuiti, paine, paste etc). Petele si crescaturile rosii (uneori angioame, alteori pur si simplu vase dilatate) sunt deformari ale peretilor vaselor mici de sange, determinate de reziduurile acide din spatiile din jurul celulelor – ce nu pot fi eliminate prin transpiratie sau direct prin piele (pt ca ar ”arde” pielea, datorita toxicitatii lor). Cel mai adesea sunt produsi de reziduu din alimente precum carne, peste, lactate sau oua (proteine animale), sau alte proteine precum fasole, mazare, naut, linte, soia sau alune (seminte, caju, nuci etc).
Cei mai multi dintre copiii se nasc cu o piele perfecta, neteda, matasoasa, fara nici o pata (cei care se nasc cu ”semne” din nastere – au ”beneficiat” deja de reziduurile acide ale mamei lor (alimentatia si conditiile acesteia de viata au fost intens creatoare de reziduuri acide).
Treptat, cu fiecare an de viata, ca urmare a expunerii la alimentia intens acida cu care oamenii sunt ”obisnuiti” de presiunea sociala, apoi si prin incadrarea in stilul de viata extrem de stresant, pe care mamele il accepta cu supunere – copiii incep sa prezinte semne de slabiciune a functionarii glandelor suprarenale (glandele de stres) cu afectarea functiei rinichilor (vedem dupa cearcanele lor) si semne ale proastei functionari a intestinelor (constipatie, cu un singur scaun ”chinuit” pe zi, este regula de eliminare la majoritatea copiilor).
Și pielea lor incepe sa se ”murdareasca” cu fel si fel de ”crescaturi” si alunite, cu lipoame si chiar vergeturi (fibre de colagen rupte – atunci cand isi pierd fermitatea – semnaland si o slabiciune clara a glandelor paratiroide, pe langa cele deja amintite).
La adulti, deja apar ridurile foarte devreme (pielea uscata si ridata este un semn clar de acidoza si intoxicatie). Pielea devine mata, lipsita de elasticitate si stralucire, uscata (in ciuda tuturor cremelor folosite) si cu diferite probleme in diferite zone ale corpului.
Apar bataturi pe talpile picioarelor – in locurile in care eliminarile tip reziduuri acide sunt cele mai intense si agresive (se stie ca prin talpile picioarelor se elimina reziduurile acide in exces din zona membrelor inferioare). Mirosul neplacut al picioarelor ne arata o foarte mare toxicitate (cu reziduuri tip proteic), iar prezenta continuu a acizilor determina in timp crapaturi la nivelul calaielor si inevitabila aparitie a ciupercilor intre degete sau pe talpa.
Tratamentele locale sunt inutile si ineficiente.
Cat timp exista reziduuri acide (create prin alimentatie si stil de viata) – nu vor dispare nici mirosul neplacut, nici ciupercile si nici alte leziuni.
Va urma...
Citeste si Cum se face ca dau numai peste barbati de genul asta?