Dorinta oamenilor de a avea siluete filiforme le-a impins, de multe ori, catre gesturi extreme, iar istoria ne arata ca dietele stranii nu sunt deloc apanajul femeilor moderne, potrivit Daily Mail.
Apa si otetul. În anii 1820, dieta adoptata de Lordul Byron, pe baza de apa, otet, biscuiti si oua fierte, care l-a ajutat sa scape de 30 de kilograme, a fost repede adoptata de tinerele vremii.
Mestecatul si scuipatul. La inceputul sec. XX, Horace Fletcher a impus dieta masticatiei, bazata pe mestecarea alimentelor timp indelungat, fara a le inghiti insa. Desi mestecatul pe indelete este recomandat, dieta masticatiei nu e deloc sanatoasa.
Fumatul. În deceniul trei al secolului trecut, atunci cand efectele nocive ale fumatului nu erau atat de cunoscute, producatorul de tigarete Lucky Strike a lansat o campanie publicitara prin care le recomanda doamnelor sa fumeze atunci cand le este pofta de dulce. "Nicotina reduce, intr-adevar, apetitul si, uneori, persoanele care renunta la fumat iau in greutate", spune Sioned Quirke, purtator de cuvant al British Dietetic Association.
Dieta cu grepfruit. În 1930, se credea ca grepfruitul contine o enzima ce arde grasimile, motiv pentru care se recomanda consumul a cel putin un fruct la fiecare masa. Oamenii de stiinta contemporani sustin ca acest fruct nu are calitati miraculoase in aceasta privinta.