Un profesor de chimie a vrut sa faca lumina in privinta unor procese banale, de zi cu zi, explicand, cu ajutorul unor grafice, felul in care alimentele de zi cu zi reactioneaza in interiorul corpului nostru. De este cafeaua amara, de ce nucsoara poate fi folosita ca halucinogen si de ce ciocolata nu este un afrodisiac. Sunt doar cateva dintre explicatiile oferite de bloggerul chimist, care a vrut sa-i ajute si pe altii sa inteleaga anumite procese chimice din bucataria sau chiar stomacul lor.
Hrana naturala este mai benefica pentru sanatatea noastra, dar nici nu incape discutie in privinta unor efecte secundare pe care anumite alimente le provoaca.
„Chimia are parte de o reputatie proasta, numai cuvantul chimicale a capatat o conotatie negativa in ultimii ani. Am vrut sa arat ca, de fapt, chimicalele sunt in toate lucrurile din jurul nostru, in toate mancarurile noastre si ca sunt responsabile pentru niste efecte cel putin interesante”, a spus profesorul si bloggerul, pentru Mail Online.
Citeste mai mult: www.adevarul.ro