De ce suntem bolnavi?

Atunci cand v-ati nascut, dumneavoastra erati sanatosi si nu sufereati de nici o boala. Deci, ceea ce nu aveati la nastere (adica boala sau ignoranta) poate sa dispara, iar ceea ce aveati cand v-ati nascut, adica sanatatea, poate fi recastigata.Maestru Lin Kai Ting

Aceasta stare este numita "intelepciunea primordiala" deoarece ea tine de  natura fiecaruia dintre noi. Întrucat oamenii se nasc cu aceasta intelepciune originara, atunci de ce adultii nu o mai regasesc?

De exemplu, cand ploua si soarele se ascunde dupa nori, dumneavoastra nu puteti afirma ca nu mai exista soare, pentru ca nu este adevarat.

El exista, dar nu poate fi vazut din cauza norilor. Daca norii dispar, atunci puteti vedea soarele. La fel se intimpla si cu organismul dumneavostra.

 Corpul poate fi plin de nori si nu puteti vedea lumina dinauntru, dar aceasta nu inseamna ca ea nu mai exista! Ar trebui sa faceti acesti nori sa dispara. Acesti nori sunt gandurile gresite, ganduri hoinare, care se duc si vin. De aceea, trebuie sa aveti incredere in fortele proprii si sa va repetati ca puteti redobandi ceea ce ati avut candva. Daca veti face ceea ce ati invatat la cursurile de qigong, sunt convins ca va veti insanatosi. Aceasta este calea. În plus, ar trebui sa cautati cauza afectiunilor dumneavoastra. Numai daca veti decoperta radacina bolii si veti taia radacinile sale, atunci veti fi sanatosi. Daca insa continuati sa faceti lucruri rele, acestea va vor duce inevitabil spre suferinta si boala. Întotdeauna amintesc despre moralitate si virtute pentru ca ele au efect asupra noastra. Actionand gresit, dumneavoastra platiti deoarece apare boala. Totul se supune regulii: cauza - efect. De aceea, va reamintesc faptul ca boala este rezultatul, iar datoria dumneavoastra este de a gasi cauza.

În qigong, totul are o cauza. Unele boli se datoreaza proastelor obiceiuri, care perpetueaza o suferinta mai indelungata si astfel se instaleaza boala. Este foarte important sa va corectati proastele obiceiuri. Deseori, pe la mijlocul vietii, oamenii incep sa aiba diverse probleme, cauza fiind ca in tinerete acestia nu au luat in considerare un stil de viata moderat. De regula, tinerii gandesc ca sunt puternici si pot face ceea ce doresc, numai ca, pe masura ce acestia inainteaza in varsta, incep sa apara dereglari ale functiilor organismului. De aceea, tinerii trebuie sa inteleaga pentru viitor aceste lucruri.

Sponsorizate
Qigong-ul si spiritualitatea
Qigong

Qigong-ul si spiritualitatea

Qigong-ul este o practicã spiritualã si terapeuticã. El dã posibilitatea omului ca prin intermediul…
Activarea celulelor corpului prin Qigong
Qigong

Activarea celulelor corpului prin Qigong

Maestrul Cezar Culda În interiorul corpului exista un numar imens de celule, deoarece corpul este…
Maestrul Lin Kai Ting
Qigong

Maestrul Lin Kai Ting

Maestrul Lin Kai Ting s-a nascut in Beijing, China, in anul 1958. Din frageda copilarie a practicat…

Citeste mai departe

viziera Neo
Medicina clasica

Cum ne protejam copiii la scoala si in terapie - viziera Neo

Cu totii ne gandim cum sa ne protejam cat mai bine copiii, mai ales in aceasta…
Poveste de învingător. Medicul născut la 7 luni care recuperează bebelușii prematuri
Medicina clasica

Poveste de invingator. Medicul nascut la 7 luni care recupereaza bebelusii prematuri

Venita pe lume cu handicap si cantarind doar 1.600 de grame, doctorita Liliana…
Sănătatea femelior: anexita nu trebuie ignorată!
Medicina clasica

Sanatatea femelior: anexita nu trebuie ignorata!

Netratata sau tratata incorect, poate duce la infertilitate. Incidenta…
Soluţii antisforăit: ce funcţionează cu adevărat şi ce nu
Medicina clasica

Solutii antisforait: ce functioneaza cu adevarat si ce nu

Sforaitul nu mai este considerat de nimeni o problema minora, o neplacere…