postul

Rotile progresului se invart lent, dar sigur. Iata cum inteleg eu stiinta postului: natura noastra umana face ca in fiecare dintre noi sa existe foarte multe temeri. De aceea, eu cred ca mult mai multi oameni ar incerca sa tina post daca li s-ar spune ca nu trebuie sa tina posturi prea lungi. Aproape orice om este dispus sa tina un post de 24-36 de ore, iar in cazul in care constata ca se simte si ca arata mai bine, el poate fi convins sa tina un post mai lung, de trei zile, avand incredere mult mai mare in sine. Astfel, din post in post, poate ajunge sa tina fara un efort deosebit un post de 7-10 zile. Cu totii am inceput cu posturi de 24 de ore., trecand gradat la posturi mai lungi. La fel poti proceda si tu. Cu cat vei capata mai multa experienta si cu cat vei obtine rezultate mai bune, cu atat mai mare va deveni increderea pe care o vei capata in post. De aceea, daca nu ai mai postit niciodata pana acum, incepe cu un post saptamanal de 24 sau 36 de ore. Convinge-te astfel de beneficiile postului.

Purificarea anterioara conduce la obtinerea unor rezultate mai bune in urma postului

Daca te vei pregati in vederea unui post consumand o dieta purificatoare timp de una sau doua zile, vei putea facilita astfel in mare masura procesul de purificare pe care il va declansa postul. Consuma in acest scop diferite salate, legume si fructe prosapete, stoarce-le si bea sucul.

Adauga bauturi din plante verzi(lucerna, orz, grau verde) care vor stimula mult procesul de evacuare a deseurilor. Alimentele crude, proaspete si organice si sucurile lor extrag foarte multe substante toxice din organismul tau, eliminandu-le prin mecanismele naturale de evacuare ale corpului. De aceea, daca vei tine o astfel de dieta purificatoare cu o zi-doua inaintea unui post, te vei pregati intr-un mod ideal in vederea acestuia.

Medicii din sanatoriile germane cred ca postul ideal ar trebui sa dureze 21 de zile. Cei francezi prefera posturile de 14 zile, iar cei englezi pe cele de 30 de zile. Stiu din experienta personala ca directorii si medicii acestor sanatorii sunt oameni dedicati, care stiu multe despre post. Cu totii au avut pacienti foarte grav bolnavi pe care au reusit sa ii vindece prin metodele lor terapeutice.

Postul este o stiinta precisa si cine este preocupat de acest subiect  poate invata foarte multe lucruri legate de el. Personal, am tinu si am supravegheat posturi timp de peste 70 de ani.

Dupa parerea mea, un om obisnuit poate tine un post de maxim 10 zile fara riscuri si complicatii, purificandu-si astfel in mare masura organismul. pe de alta aprte, nu vreau sa sperii pe nimeni. Exista mii de oameni in intreaga lume care tin posturi de 20-30 de zile fara sa apeleze la vreun specialist. Necesitatea specialistului rezida in faptul ca acesta le poate masura indicatorii si poate stabili daca elimina prea multe toxine intr-un interval prea scurt, caz in care le poate recomanda sa intrerupa postul.

Dr. Patricia Bragg

Sponsorizate
 Alimentele care ne menţin mintea limpede şi previn pierderea memoriei
Diete & planuri alimentare

Alimentele care ne mentin mintea limpede si…

Un nou studiu publicat in jurnalul Nature Neuroscience arata ca, in cazul mustelor cel putin,…
Diete & planuri alimentare

Reteta de 5 minute care iti aduce sistemul…

Contine usturoi, lamaie, piper si miere – ingrediente cu o putere incredibila impotriva virusilor.…
10 alimente excelente pentru metabolism
Diete & planuri alimentare

10 alimente excelente pentru metabolism

Metabolismul este pe de-o parte cel mai bun aliat, dar pe de alta parte cel mai mare dusman pe care…

Citeste mai departe

viziera Neo
Medicina clasica

Cum ne protejam copiii la scoala si in terapie - viziera Neo

Cu totii ne gandim cum sa ne protejam cat mai bine copiii, mai ales in aceasta…
Poveste de învingător. Medicul născut la 7 luni care recuperează bebelușii prematuri
Medicina clasica

Poveste de invingator. Medicul nascut la 7 luni care recupereaza bebelusii prematuri

Venita pe lume cu handicap si cantarind doar 1.600 de grame, doctorita Liliana…
Sănătatea femelior: anexita nu trebuie ignorată!
Medicina clasica

Sanatatea femelior: anexita nu trebuie ignorata!

Netratata sau tratata incorect, poate duce la infertilitate. Incidenta…
Soluţii antisforăit: ce funcţionează cu adevărat şi ce nu
Medicina clasica

Solutii antisforait: ce functioneaza cu adevarat si ce nu

Sforaitul nu mai este considerat de nimeni o problema minora, o neplacere…