helminonIn ciuda terapiilor din ce in ce mai sofisticate viermii paraziti s-au adaptat si au devenit rezistenti la medicamente. Este necesara de aceea o innoire permanenta a arsenalului terapeutic. 

Tocmai din acest motiv e util sa utilizam si tratamentele naturale.Printre cele mai cunoscute plante cu efect antihelmitic sunt:ceapa,usturoiul,prazul,cimbrul.
Nu se stie cu exactitate care este originea prazului. Asirienii, chinezii, egiptenii ii laudau nu numai valoarea culinara, ci si cea terapeutica. Prazul (Allium porrum) este o planta cu tulpina cilindrica inalta de 30 - 40 cm, cu frunze verzi, lungi si bulb carnos, este folosit in zilele noastre la prepararea diverselor soteuri, supe, ciorbe, salate si mancaruri. A fost botezat "sparanghelul saracului", desi este un izvor de sanatate, iar calitatile lui nutritive sunt foarte cunoscute, astfel ca amatorii de arome il prepara in variate combinatii pline de fantezie si gust.Prazul contine o multime de vitamine: A, B1, B2, B6, B9, E si C, precum si minerale: fier, calciu, potasiu, fosfor, magneziu si zinc. Este recomandat pentru tratarea obezitatii in curele de slabire, pentru prevenirea celulitei, este un bun diuretic si laxativ.

De asemenea, prazul stimuleaza apetitul, decongestioneaza sistemul respirator si tonifica sistemul nervos. In afectiunile renale, hepatice si cistite se recomanda decoctul de praz, iar in bronsite sau angine siropul de praz. Poate fi folosit si pentru uz extern, partea alba se aplica pe intepaturi sau muscaturi de insecte in timp ce frunza de praz este un bun cicatrizant si antiseptic in cazul ranilor sau plagilor.

 
Uleiul volatil de cimbru ( Thymus Vulgaris) actioneaza ca antiseptic intestinal, expectorant, carminativ si vermifug. Este indicat in tratarea bronsitei, laringitei, cistitei cronice, colitei, parazitozei intestinale si infectiilor urinare.Se foloseste ca antiseptic intestinal, coleretic- stimuland secretia biliara a ficatului, colagog-stimuland contractia veziculei biliare si evacuarea bilei in intestin, stomahic, antispastic intestinal, expectorant, antispastic al cailor respiratorii, stimuleaza functiile rinichilor, antihelmintic.
Avand actiune antiseptica puternica, actioneaza asupra ficatului si rinichilor ameliorand starea lor de functionare. Datorita timolului din ulei volatil, cimbrul poate fi folosit la eliminarea viermilor intestinali.
Helminon ( comprimate ) contine: extract selectionat de praz (Allium porrum); saruri de Ca, Mg si K si ulei volatil de cimbru (Thymi vulgaris aetheroleum) .


Este un produs bogat in saruri minerale, vitamine, ulei volatil, proteine si hidrati de carbon cu proprietati antihelmintice (in special in combaterea oxiurilor si ascarizilor), usor laxative, antiseptice, de calmare a starilor iritative ale tractului digestiv, diuretice, de detoxifiere a organismului.Se asigura suplimentarea dietei prin aportul de substante bioactive necesare in eliminarea viermilor intestinali, pentru ameliorarea simptomelor neplacute in starile iritative ale tractului digestiv (colon iritabil), pentru eliminarea toxinelor din organism.
In concluzie tratamentele naturale sunt un plus in ceea ce priveste eliminarea viermilor intestinali.

Director Marketing S.C. HOFIGAL EXPORT-IMPORT S.A.
Dr. Farm.Chim. Raiciu Anca Daniela

Antioxidantii
Vitamine & Suplimente

Antioxidantii - sursa de sanatate si frumusete

Traim intr-un mediu poluat, consumam alimente aditivate, suntem suprasolicitati din punct de vedere…
E bine sau nu să mănânci alimente cu vitamine adăugate?
Vitamine & Suplimente

E bine sau nu sa mananci alimente cu vitamine…

Industria alimentara apeleaza, in ultimii ani, la un nou truc, pentru a atrage consumatorii…
Vitamine & Suplimente

Avitaminozele si deficitul de calciu la copii

Vitaminele sunt substante organice necesare cresterii si bunei functionari a organismului, pe care…

Citeste mai departe

Medicina clasica

„EXCESUL DE GLUCOZĂ” SI RADICALII LIBERI: MECANISME, MITURI SI REALITĂŢI

Este uşor să auzi vorbindu-se despre „glucoză în exces” şi să te gândeşti…
viziera Neo
Medicina clasica

Cum ne protejam copiii la scoala si in terapie - viziera Neo

Cu totii ne gandim cum sa ne protejam cat mai bine copiii, mai ales in aceasta…
Poveste de învingător. Medicul născut la 7 luni care recuperează bebelușii prematuri
Medicina clasica

Poveste de invingator. Medicul nascut la 7 luni care recupereaza bebelusii prematuri

Venita pe lume cu handicap si cantarind doar 1.600 de grame, doctorita Liliana…
Sănătatea femelior: anexita nu trebuie ignorată!
Medicina clasica

Sanatatea femelior: anexita nu trebuie ignorata!

Netratata sau tratata incorect, poate duce la infertilitate. Incidenta…