Qigong-ul si spiritualitatea

Cezar Culda     Qigong-ul este o practicã spiritualã si terapeuticã. El dã posibilitatea omului ca prin intermediul exersãrii sã parcurgã un anumit drum ce vizeazã cunoasterea interioarã si obtinerea longevitãtii. Qigong-ul ne descrie tehnici, care odatã parcurse vor permite sufletului nostru sã aibã diferite trãiri. Acest drum conduce spre cunoasterea interioarã, spre atingerea "iluminãrii" si spre posibilitatea "eliberãrii".

     Pentru a ajunge la rezultate in Qigong este necesar ca in timpul practicii sã putem sã intrãm intr-o anumitã stare, caracteristicã Qigong-ului. Rezultatele apar in momentul in care sufletul nostru are diferite experiente. El poate experimenta trãirea legatã de exersarea energiei, a fortei gandului, de atingerea stãrii de liniste, a celei de stabilitate. Vor apãrea trãiri noi atunci cand sufletul nostru va deveni activ: la un moment dat vom realiza ce inseamnã forta cunoasterii, forta "cãii".

    Este necesarã de asemenea si parcurgerea unui proces ce tine si de partea materialã a corpului, de cresterea cantitãtii de fluide ale corpului, de transformare a esentei corporale in energie, de transformare a energiei

pentru a ne intãri spiritul. În acest fel vom putea indepãrta energia bolnavã din interiorul corpului, vom atinge o stare bunã de sãnãtate si, in timp, vom cunoaste cu adevãrat intelesul longevitãtii.

     Progresul real in Qigong constã insã in dezvoltarea fortei de cunoastere a sufletului. În acest proces existã inevitabil si tehnici fãrã de care nu existã posibilitatea practicii. Dar pentru ca evolutia spiritualã sã aibã loc esentialã este starea de receptivitate, punerea accentului pe moralã, deschiderea fatã de Univers, pentru ca in acest fel campul tuturor semnalelor pozitive existente in Univers sã intre in rezonantã cu campul nostru si sã ne transforme. Pe de altã parte, prezenta sau lipsa aspiratiei este hotãratoare.

     Nivelul unui practicant de Qigong nu tine de cantitatea sa de energie, de forta gandului pe care o are, de durata de timp in care el poate mentine o anumitã stare. Nivelul unei persoane tine de forta de cunoastere a sufletului sãu, de morala sa. La prima vedere acest lucru pare foarte complicat, dar in fapt el se referã la lucruri destul de concrete. Dacã avem un anumit nivel, atunci vom sti cum putem intr-un interval foarte scurt de timp sã aducem o cantitate mare de energie in corpul nostru, vom sti care este mecanismul cresterii fortei gandului, ce se intamplã cand noi intrãm intr-o stare de liniste si de stabilitate, care este mecanismul sufletului activ s.a.m.d. Iar toatã aceastã cunoastere nu va fi una teoreticã, ci una practicã, trãitã, experimentatã. In momentul care noi vom avea toate aceste trãiri vom sti cum sã le generãm in cei din jurul nostru si vom intelege ce inseamnã sã ajuti cu adevãrat o altã persoanã.

Maestrul Cezar Culda

 

Citeste si ELIMINA STRESUL !

Sponsorizate
Maestrul - manifestare a desavarsiri
Qigong

Maestrul - manifestare a desavarsirii

"Odatã Yin - odatã Yang, numim aceasta Cale" Tratatul Transformarilor (Yijing) De fiecare data cand…
Ce trebuie sa stie o persoana care este tratata prin Qigong?
Qigong

Ce trebuie sa stie o persoana care este tratata…

Atunci cand o persoana merge la un terapeut ce foloseste Qigong-ul pentru a trata, el trebuie sa…
Prevenirea si tratarea afectiunilor prin practicile energetice chinezesti
Qigong

Prevenirea si tratarea afectiunilor prin…

Oare trebuie sa convingem pe cineva ca merita sa fie sanatos? Asupra anumitor lucruri pur si simplu…

Citeste mai departe

viziera Neo
Medicina clasica

Cum ne protejam copiii la scoala si in terapie - viziera Neo

Cu totii ne gandim cum sa ne protejam cat mai bine copiii, mai ales in aceasta…
Poveste de învingător. Medicul născut la 7 luni care recuperează bebelușii prematuri
Medicina clasica

Poveste de invingator. Medicul nascut la 7 luni care recupereaza bebelusii prematuri

Venita pe lume cu handicap si cantarind doar 1.600 de grame, doctorita Liliana…
Sănătatea femelior: anexita nu trebuie ignorată!
Medicina clasica

Sanatatea femelior: anexita nu trebuie ignorata!

Netratata sau tratata incorect, poate duce la infertilitate. Incidenta…
Soluţii antisforăit: ce funcţionează cu adevărat şi ce nu
Medicina clasica

Solutii antisforait: ce functioneaza cu adevarat si ce nu

Sforaitul nu mai este considerat de nimeni o problema minora, o neplacere…