Multi medici si oameni de stiinta, dupa ce au vazut ce rezultate am avut in cazurile de cancer tratate de mine, mi-au solicitat bibliografia si indicatii in vederea tratamentului unor cazuri individuale ce prezentau malignitati. Deoarece prin intermediul corespondentei particulare nu le-am putut furniza informatii complete si nici motivatiile si explicatiile necesare pentru indicatiile date, am pregatit aceasta cartea O TERAPIE NATURALA EFICIENTA PENTRU TRATAREA CANCERULUI SI A ALTOR BOLI GRAVE in care am inclus peste 30 de ani de experienta si retetarul necesar prescriptiilor.

In „Science and Hypothesis", Poincare spunea: „Stiinta se bazeaza pe evenimente, dupa cum o casa este construita din pietre; dar o ingramadire de evenimente nu mai inseamna stiinta, dupa cum nici o gramada de pietre nu inseamna o casa". In biologie, evenimentele se pot contracara reciproc, sau pot sa accentueze o functie peste normal sau sa o accelereze prea mult; prin urmare, individului ii revine sarcina de a solutiona aceasta problema, pentru care stiinta i-a refuzat uneltele necesare.
Noi medicii suntem pregatiti si deprinsi sa examinam, sa descoperim simptomele si sa le tratam.

Manualele noastre descriu simptomele dupa cum apar intr-un singur organ, in cartea mea sunt descrise si observate simptomele, in masura in care ele pot fi recunoscute cu ajutorul ochilor, a instrumentelor si a radiografiilor.

Totusi, ele nu mai sunt privite ca reprezentand expresia unei boli, ci ca indicatori ai metabolismului, incluzand activatorii formelor de viata cele mai inalte (activitatea mineralelor, electricitatea celulei, reactivarea enzimelor oxidative in vederea mentinerii oxidarii etc.).
Ameliorarea sau deteriorarea metabolismului este vizualizata in sens figurat, prin intermediul acestor semne si simptome. Odata cu declinul sau cu progresul metabolismului, evolueaza si gradul de pozitivitate sau negativitate al fortei curative.

Eu abordez mai ales schimbarile survenite in domeniul alimentatiei. Majoritatea detaliilor descoperite, precum si aplicabilitatea acestora, au fost deja confirmate cu ajutorul cercetarilor stiintifice.

Rezultatele obtinute in cazurile prezentate in carte, au fost urmarea aplicarii evenimentelor demonstrate, precum si a asocierii dintre ele. In ultimii ani, aceste descoperiri au fost asociate cu ideea ca organismul bolnav necesita o detoxifiere intensa, care trebuie mentinuta o perioada de timp mai indelungata fata de cea descrisa in publicatiile anterioare.
In ultimii ani, publicul a fost educat si alertat in legatura cu cercetarile neintrerupte ce se fac in vederea obtinerii unui tratament. Cu toate ca aceasta carte a fost scrisa in primul rand pentru medici, m-am straduit sa o scriu in asa fel, incat si un profan inteligent sa poata intelege care sunt principalele probleme implicate. Cateva capitole au fost scrise in perioade diferite, prin urmare cititorul va descoperi unele notiuni repetate.

Istoria medicinii evidentiaza faptul ca reformatorii care doresc sa introduca idei noi in modul general de gandire si de practica al medicilor, traverseaza o perioada mai grea. Foarte putini medici agreeaza ideea de a-si schimba deprinderile medicale. Majoritatea aplica ceea ce au invatat, recomandand tratamentele indicate in tratate, mai mult sau mai putin automat, inca de la inceput, medicul vrea, mai presus de toate, sa-si ajute pacientul. El ezita sa-si asume riscuri fata de pacientii sai, prin aplicarea unui tratament nerecunoscut.
Istoria stiintei, artei si tehnologiei, demonstreaza ca fiecare idee noua a fost permanent combatuta, iar majoritatea reformatorilor nu au trait indeajuns pentru a-si putea vedea realizate ideile.
Acesta este unul dintre motivele pentru care progresele culturale avanseaza foarte incet, de-a lungul secolelor.

Ele au fost impiedicate prin utilizarea fortei. Eu m-am aflat intr-o perioada mai favorabila; 90-95% din pacientii mei era cazuri mult prea avansate (terminale), la care nu aveam ce risca. Aproape toti au recunoscut esecul tratamentelor anterioare, si ca pacientii erau inoperabili inca de la inceput.
Este necesar sa treaca un timp pentru a dobandi experienta in a recunoaste progresul, rezultatele, sau esecul.
Dr. Max Gerson

Dr. Med Max Gerson s-a născut în 1881 în Wongrowitz, Germania. 

  A studiat in cadrul universităților din Breslau, Wuerzburg, Berlin și Freiburg. Suferind de migrene severe, dr. Gerson și-a concentrat experimentele de inceput asupra implicatiilor diferitelor diete in cazul durerilor de cap. Unul dintre pacienții doctorului Gerson a descoperit în cursul tratamentului său că "dieta migrenei" i-a vindecat tuberculoza pielii. Această descoperire l-a determinat Gerson să studieze în continuare dieta respectiva și a continuat tratarea cu succes a multor pacienți cu tuberculoză. Astfel Gerson a atras atentia chirurgului toracic renumit, dr. Ferdinand Sauerbruch.

Sub supravegherea lui Sauerbruch, Dr. Gerson a stabilit un program special de tratare a tuberculozei pielii la Spitalul Universitar din München. Într-un studiu clinic atent monitorizat, 446 din 450 pacienți cu tuberculoză cutanată tratați cu dieta Gerson au fost recuperati complet. Dr. Sauerbruch și dr. Gerson au publicat simultan articole în cele mai importante reviste medicale din lume, stabilind tratamentul Gerson drept primul remediu pentru tuberculoza pielii.

 În aceasta conjunctura, dr. Gerson a atras prietenia câștigătorului premiului Nobel Albert Schweitzer, prin vindecarea soției  acestuia de tuberculoză pulmonară, asta după ce toate tratamentele convenționale eșuasera. Gerson și Schweitzer au rămas prieteni pe viață și au menținut bogata corespondența. Insusi dr. Schweitzer a beneficiat de serviciile lui, diabetul de tip II al lui Schweitzer fiind vindecat tot prin tratamentul cu terapia lui Gerson.

 În 1938, dr. Gerson a fost autorizat să practice în statul New York. Timp de douăzeci de ani, el a tratat sute de pacienți cu cancer, majoritatea acestora fiind declarati irecuperabili, dupa ce toate tratamentele convenționale au eșuat.

În 1958, după zeci de ani de experimente clinice, Gerson a publicat O terapie împotriva cancerului, relatand rezultatele a 50 de cazuri . Această monografie medicală detaliază teoriile, tratamentul și rezultatele obținute de el. Gerson a murit în 1959. 

Albert Schweitzer, MD, scria despre el, elogiandu-l:
"... văd în el unul dintre cele mai eminente genii din istoria medicinei. Multe dintre ideile lui de bază au fost adoptate fără ca numele său să fie conectat cu ele. Cu toate acestea, el a realizat mai mult decât părea posibil în condiții nefavorabile. El lasă o moștenire care îi îngrijește atenția și care îi va asigura locul potrivit. Cei pe care el le-a vindecat acum vor atesta adevărul ideilor sale. "

 

Sponsorizate
Terapii alternative

Terapii alternative si complementare

Terapii alternative chineze - Acupunctura Medicina traditionala chineza Medicina traditionala…
Remedii bizare
Terapii alternative

Terapii si remedii vechi de peste 300 de ani

Cartea cu remedii naturale pentru diferite afectiuni a fost scrisa in anul 1673 de catre William…
Terapii alternative

Legea terapiilor alternative si complementare

Lege privind organizarea si functionarea activitatilor si practicilor de medicina…

Citeste mai departe

viziera Neo
Medicina clasica

Cum ne protejam copiii la scoala si in terapie - viziera Neo

Cu totii ne gandim cum sa ne protejam cat mai bine copiii, mai ales in aceasta…
Poveste de învingător. Medicul născut la 7 luni care recuperează bebelușii prematuri
Medicina clasica

Poveste de invingator. Medicul nascut la 7 luni care recupereaza bebelusii prematuri

Venita pe lume cu handicap si cantarind doar 1.600 de grame, doctorita Liliana…
Sănătatea femelior: anexita nu trebuie ignorată!
Medicina clasica

Sanatatea femelior: anexita nu trebuie ignorata!

Netratata sau tratata incorect, poate duce la infertilitate. Incidenta…
Soluţii antisforăit: ce funcţionează cu adevărat şi ce nu
Medicina clasica

Solutii antisforait: ce functioneaza cu adevarat si ce nu

Sforaitul nu mai este considerat de nimeni o problema minora, o neplacere…